Nieuwsbrief   |   |   English | Contact |
 

Home
Producten
Werkvelden
Projecten
Cursussen
Over Kiwa KOAC
Carrière

balk_lo
toplijn
bottomlijn

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Voor een duurzame ontwikkeling is het essentieel dat we op een verantwoorde wijze omgaan met mensen, energie, grondstoffen en onze (leef)omgeving. Veel organisaties vullen deze verantwoordelijkheid in met initiatieven op het gebied van 'people, planet, profit', sustainability, Cradle to Cradle, Corporate Social Responsibility (CSR) en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Bij Kiwa KOAC onderschrijven we de geest van deze initiatieven.

Kiwa KOAC is uw partner in MVO
Kiwa KOAC maakt MVO zichtbaar en meetbaar
Een duurzame samenleving begint met duurzame producten en diensten. Voor gebruikers moet meteen duidelijk zijn hoe duurzaam een product of dienst is. Kiwa KOAC maakt zich sterk voor het verschaffen van die duidelijkheid. Met producten en diensten op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid maakt Kiwa KOAC MVO en duurzaam ondernemen zichtbaar en meetbaar voor uzelf, uw klanten en uw stakeholders.

Kiwa KOAC zorgt voor bewustzijn
Kiwa KOAC verzorgt opleidingen en trainingen om mensen kennis te leveren om zichzelf, producten en processen te verbeteren, duurzamer en veiliger te maken. Dat draagt bij aan bewustwording, deskundigheid, houding, overtuiging en inzetbaarheid.

Kiwa KOAC richt zich op People, Planet, Profit
Drie P's
Het beleid van Kiwa KOAC op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen is gericht op de drie P's: People, Planet en Profit.
Kiwa KOAC ziet haar medewerkers als belangrijk kapitaal. Dit vertaalt zich in goede arbeidsvoorwaarden, ruime aandacht voor collega's en hun (werk)situatie en voortdurende scholing en opleiding. Kiwa KOAC voert gedegen interne communicatie en houdt vinger aan de pols via reguliere tevredenheidsmetingen.
Het interne beleid is gericht op het terugdringen van energieverbruik en een verantwoorde omgang met grondstoffen en afval. Medewerkers zijn direct betrokken bij de vormgeving van dit beleid. Een speciale MVO-commissie ziet toe op naleving van afspraken op dit gebied.

Als commerciële dienstverlener streeft Kiwa KOAC naar winst, maar niet tot elke prijs. Doel is een financieel gezond bedrijf zijn met een rendement dat daarbij past. Tegelijk wil Kiwa KOAC alle stakeholders (aandeelhouders, klanten, medewerkers, maatschappij) in gelijke mate en op verantwoorde wijze tevreden stellen.

Kiwa KOAC brengt MVO ook zelf in praktijk
Kiwa KOAC is onderdeel van Kiwa. Een groeiend aantal Kiwa-vestigingen in Nederland en daarbuiten beschikt over het MVO Prestatieladder-certificaat niveau 3. Dat betekent dat ook Kiwa KOAC onafhankelijk wordt beoordeeld op de 33 MVO-indicatoren in deze prestatieladder. Kiwa is de eerste certificerende instelling in Nederland die beschikt over dit certificaat. Het de ambitie van Kiwa om uiteindelijk alle vestigingen wereldwijd op een minimaal gelijk niveau te brengen als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Om daarnaast op een praktische manier uiting te geven aan maatschappelijke verantwoordelijkheid, levert Kiwa bijdragen aan diverse activiteiten en initiatieven. Zo draagt Kiwa als bedrijfsambassadeur van Oxfam Novib bij aan duurzame ontwikkeling overal ter wereld en is Kiwa betrokken bij de herintroductie van de bever - onze mascotte - in West-Europa. Ook is Kiwa partner van MVO Nederland. Daarnaast nemen Kiwa-medewerkers in bedrijfsverband deel aan sportieve evenementen met een maatschappelijk doel.


MEER WETEN?
foto
Kiwa KOAC

telefoon 088 - 562 26 72 
e-mail

foto rechts
 
  © Kiwa KOAC 2019 Algemene voorwaarden en reglementen | Disclaimer | Proclaimer Vraagbaak | Downloads | Sitemap